Hakkımızda
HAKKIMIZDA
OTAT, 1998 yılında Samsun’un kaplıcalarıyla ünlü Havza ilçesinde kuruldu. Kurulduğu tarihte günlük 2 ton süt işleme kapasitesine sahip olan OTAT, yapılan yatırımlar ve iyileştirmeler sayesinde bugün ileri teknolojiye sahip tesislerinde 300 ton süt işleme kapasitesine ulaşmıştır.
OTAT, 15.000 m² brüt kapalı alana sahip üretim tesislerinde yoğurt, ayran, beyaz peynir, kaşar peynir, taze peynir, tereyağı ve dondurma gruplarında üretim yapmaktadır. OTAT, endüstriyel ürün grubunda teleme peyniri, pastörize krema ve lor üretimi yapmaktadır.
Ürünlerini Bölge müdürlükleri, bayi ağı ve ulusal zincir mağazaları ile birlikte 15.000’in üzerinde satış noktasına ulaştırmakta, Otat ve Vadim markaları ile pazara sunmaktadır.
OTAT; FSSC 22000, TSE, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Helal Sertifikası, FDA (Food and Drug Administration) ve HACCP belgelerine sahiptir. Bünyesindeki 250 çalışanıyla bölge halkına istihdam yaratmakta ve ülke ekonomisine ve hayvancılığına katkı sağlamaktadır.
Çevre il ve ilçelerdeki anlaşmalı çiftliklerinden, süt birliklerinden, kooperatiflerden temin edilen sütler, soğuk zincir bozulmadan tesisimize ulaştırılır, yüksek teknolojili laboratuvarlarımızda analiz edilir ve OTAT standartlarına uygun olan sütler üretim süreçlerimize dahil edilir.
OTAT, Türk gıda kodeksine uygun olarak özenle seçtiği yüksek kaliteli sütlerin, tüketiciye ulaştırılmasına kadar geçen tüm aşamalarında, çevreye duyarlı, kaynakları verimli ve etkin kullanarak üretim faaliyetlerini gerçekleştirir ve faaliyetlerinden kaynaklanan riskleri belirleyerek kontrol altına alır.
Ürünlerin üretimindeki her aşama, alanında uzman gıda mühendisleri ve gıda teknikerleri tarafından kontrol edilir.
AR-GE’ye verdiği önem ve yaptığı yatırımlar sayesinde tüketici odaklı olma prensibinden asla taviz vermeden tüketiciye yeni ürünler sunmaktan zevk duyan OTAT, ürünlerini ulusal ve uluslararası standartlara uygun, hijyenik koşullarda OTAT’a özgü damak tadı ile üreterek, yüksek kalite standartlarında tüketicisine ulaştırır.
TARİHÇEMİZ
1996 |
Havza’daki fabrikamızın inşaatı başladı |
Nisan 1998 |
Fabrikamızdaki ilk üretim, yoğurt, ayran ve kaşar peyniri üretimiyle başladı |
Haziran 1998 |
Dondurma üretimine başlandı |
Temmuz 1998 |
İlk perakende mağazamız, Havza Cumhuriyet Meydanı’nda BADO markasıyla açıldı |
Ocak 1999 |
Tereyağ ve beyaz peynir üretim hatlarımız devreye alındı |
Mayıs 1999 |
Bölge yapılanmasına geçilerek Samsun Bölge Müdürlüğü kuruldu |
Mayıs 2000 |
2. perakende mağazamız Samsun/Çiftlik Caddesi’nde açıldı |
2003 |
Ulusal marketlerden Carrefour, Migros, Metro Gross, BİM ve A101 ile çalışılmaya başlandı |
Nisan 2003 |
OTAT marka tescili yapıldı |
Ağustos 2004 |
VADİM marka tescili yapıldı |
2006 |
AB projesi ile arıtma tesisimiz açıldı |
2013 |
Kurumsallaşmanın ilk adımları atılarak organizasyon şeması oluşturma ve yeni departmanların açılma çalışmalarına başlandı |
2014 |
İlk ihracatımızı gerçekleştirdik. |
2014 |
Yerköy/Yozgat’taki süt toplama merkezimiz faaliyet geçti. |
Nisan 2014 |
Taze peynir grubunda tadı ve kıvamıyla yenilikçi peynirimiz SÜRSENE üretimine başlandı |
KURUMSAL ANLAYIŞIMIZ
§ Bilim ve teknolojiyi en verimli şekilde kullanmak
§ Tüketici odaklı yaklaşımla yenilikçi ürünler sunmak
§ Yenilikçi ürünler üreterek farklılık yaratmak
§ Doğayı, çevreyi ve canlıları korumak ve onlara saygılı davranmak
§ Kurumsallıktan taviz vermeden gelişmelere açık hareket ederek güncel yönetim modellerini uygulamak
§ Mutlu ve verimli çalışma ortamları oluşturarak çalışanlarımıza farkındalık yaratmak ve kişisel gelişimlerini desteklemek
§ Etik anlayışı en önemli kurumsal anlayışımız olarak benimsemek
§ Kalite, hijyen ve doğallıktan taviz vermeden üretim prensiplerimize uygun üretim yapmak
§ Süt ve süt ürünlerine odaklanarak en iyi bildiğimiz işi en mükemmel biçimde yapmak
KALİTE ANLAYIŞIMIZ
“Tüm çalışanlarımızın katılımıyla, verimliliği ve sürekli iyileştirmeyi ilke haline getirip, üretimde kaliteli hammaddeyi ve modern üretim teknolojilerini kullanarak müşterilerimizin damak zevkine uygun hijyenik ve lezzetli ürünler üretmek; üretimin her noktasının kontrollerini; personelin ve ortamın hijyenini sağlayarak, tüketicinin sağlıklı ve doğal ürünler tüketmesini sağlamak” kalite anlayışımızdır.
Tüketicisine doğal ve lezzetli ürünler sunmayı ilke edinen OTAT; Tarım ve Orman Bakanlığı Onay Belgesi başta olmak üzere FSSC 22000, TSE, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Helal Sertifikası, FDA (Food and Drug Administration) ve HACCP belgelerine sahiptir.
POLİTİKALARIMIZ
Vizyonumuz
Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin en güvenilir, yenilikçi şirketi olmak.
Misyonumuz
Tüketicilerimizin damak zevkine uygun kaliteli ve lezzetli ürünleri en taze, en sağlıklı şekilde sunmak ve maksimum müşteri memnuniyetine ulaşmak
SOSYAL SORUMLULUK
Süt ürünleri üretimiyle bölge çiftçisine, istihdam kapasitesiyle bölge iş gücüne, ticaret hacmiyle bölge esnafına katkı sağlayan OTAT, yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri ile bölge halkına destek olmaktadır.
Bu kapsamda, spora, çağdaş eğitime, sanatsal ve kültürel faaliyetlere, doğa ve hayvanları koruma ve yaşatma derneklerine destek olmak için projeler hazırlayan OTAT, geleceğimiz olan çocuklar ve gençlere yönelik düzenlenen Satranç Turnuvaları başta olmak üzere, spor kulüplerine, eğitim ve kültüre destek veren sivil toplum kuruluşlarına sponsor olarak destek vermekte, gençlerin spora olan ilgisini canlı tutmaya çalışmaktadır.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Kaynak Verimliliği:
Sektörümüz, günün 24 saati canlı ve dinamik bir sektördür. Sütün sağım aşamasında itibaren hijyenik ortamlardan sağlanması, sevk edilmesi ve korunması esas önceliğimizdir. Çünkü süt, hem ekonomik bir değer, hem de insanoğluna bahşedilen en değerli ve çabuk bozulan gıdalardan biridir. Onun bozulması, tıpkı su gibi yaşamsal bir değer olan sütün ziyan edilmesi anlamına gelmektedir.
Bu kapsamda OTAT, süt tedarikçilerine hem süt toplama tankı desteği vermekte, hem de toplanan veya sağılan sütün, soğutuculu tankerlerle işletmelerinden alınarak fabrikamıza ulaştırılmasını sağlamaktadır.
OTAT, sütün temininde göstermiş olduğu bu hassasiyeti, tüm üretim proseslerinde ve üretim sonrası aşamalarda da aynı şekilde devam ettirmektedir. Ürünlerimizin, üretim sonrasında, ambalajlanmasında ve sevk sırasında soğuk zinciri kırmadan son tüketiciye kadar ulaşmasını sağlamakta ve bu konuda yatırımlar yapmaktadır.
Çevre Dostu Üretim:
Prosesinden kaynaklanan atıkları, sıvı olanlarını atık su arıtma tesisinde arıtarak, alıcı ortama vermekte ve yine prosesinden kaynaklanan katı atıkları, anlaşmalı olduğu geri dönüşüm tesislerine vererek yeniden çevrime olanak sağlamakta ve çevre dostu bir yapı içinde sürdürmektedir.
Enerji Tasarrufu:
2020 yılından itibaren de ISO 50000 Enerji Yönetim Sistemi çalışmalarına başlayan OTAT, kısıtlı enerji kaynaklarının en verimli kullanımı yönünde çalışmalarını sürdürmektedir.
Kurumsal Sürdürülebilirlik:
Hem çiftçilere, hem tedarikçilerimize, hem de ticari hayata katkıda bulunan bir firma olarak OTAT, kalıcı kurumsal anlayış çerçevesinde, finansal sürdürülebilirliğini de koruyarak ekonomik, finansal, sosyal yapısını geliştirerek varlığını sürdürmek için, kurumsal yönetim anlayışımızla sürdürülebilir büyümeyi yakalamıştır. Bundan sonra da ülke ekonomisine ve istihdama katkısını artırmaya devam etmek için var gücüyle çalışmaktadır.